Prémiový obsah
★★★★★
8.2K čtenářů
1 h
monicka83
Biskupský beránek trvá delší dobu než se upeče, ale stojí to za to :-)
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Žloutky utřeme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, zalijeme smetanou, přidáme
Osvědčilo se mi použít polohrubou mouku, beránek se dávky mi vyjde forma 1,5 l a 3 -4 muffiny nebo malý beránek
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kůrou, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce
Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout
Troubu předehřejeme na 160 °C a formu na chlebíček si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo
bílků.Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na beránka Vychladlého beránka postavte na mřížku, přelijte ho
Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme Velikonočního beránka pečeme zhruba 35 - 45 minut,
Máslo vymícháme s cukrem do pěny, poté přidáme žloutky. Přidáme mouku s kypřícím práškem a opatrně vmícháme
změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté di ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky