Prémiový obsah
★★★
785 čtenářů
1 h
nikolka
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Utřeme si povolený tuk s vejci a cukrem, poté postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme
Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou. aby byla forma dobře vymazaná i vysypaná, aby se beránek
utěrky sejměte víko a když trochu zchladne opatrně beránka Beránka pečte na střední mřížce shora i zdola.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové Vychladlého beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, poté přidáme vyšlehanou pěnu s vajec a cukru. Následně zašleháme
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme plát, vykrajujeme požadovaného tvary, které dáváme na plech