Prémiový obsah
★★★★
3.3K čtenářů
1 h
janapozarova
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou. aby byla forma dobře vymazaná i vysypaná, aby se beránek
Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka Hotového beránka pocukrujeme nebo ozdobíme oblíbeným
Připravíme dvojdílnou formu na beránka, vytřeme důkladně trouby a přesvědčíme se zapíchnutím špejle, zda je beránek
Tvaroh, mléko a vejce promícháme a vytvoříme jednotnou směs. Přidáme kypřící prášek a opět řádně promícháme
Vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do formy na beránka Upečeného beránka necháme důkladně zchladnout a poté
Formu na beránka vymažeme tukem a těsto do ní nalijeme Hotového beránka necháme vychladnout a poté vyklopíme