1.1K čtenářů
Cukr změkle máslo a žloutky ušleháme do pěny. Z droždí,lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek.
2 h
tetalenka
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
Smícháme si mouku, škrob a trošku soli, v další misce javorový sirup, med a olej. Obě směsi spojíme a
medovou zálivkou a posypeme nasekanými opraženými mandličkami
Z mouky, změklého másla a obou cukrů vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně půl hodiny odležet
Vršky máčíme v čokoládové polevě a zdobíme půlkou mandličky
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
Z každé poloviny vytvarujeme mazanec. alobalem, potřeme jej máslem a přeneseme na něj oba mazance
Z mléka, droždí, cukru jsi uděláme kvásek, poté co máme kvásek postupně přidáváme mouky, které máme navážené
Mouku prosejeme se solí do mísy. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme do něj droždí, lžička cukru a zalijeme