Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Smícháme si mouku, škrob a trošku soli, v další misce javorový sirup, med a olej. Obě směsi spojíme a
Vršky máčíme v čokoládové polevě a zdobíme půlkou mandličky
Z mouky, změklého másla a obou cukrů vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně půl hodiny odležet
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
medovou zálivkou a posypeme nasekanými opraženými mandličkami
Z mléka, droždí, cukru jsi uděláme kvásek, poté co máme kvásek postupně přidáváme mouky, které máme navážené
Mouku prosejeme se solí do mísy. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme do něj droždí, lžička cukru a zalijeme
Z každé poloviny vytvarujeme mazanec. alobalem, potřeme jej máslem a přeneseme na něj oba mazance