Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Smícháme si mouku, škrob a trošku soli, v další misce javorový sirup, med a olej. Obě směsi spojíme a
Z mouky, změklého másla a obou cukrů vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně půl hodiny odležet
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
medovou zálivkou a posypeme nasekanými opraženými mandličkami
Z mléka, droždí, cukru jsi uděláme kvásek, poté co máme kvásek postupně přidáváme mouky, které máme navážené
Mouku prosejeme se solí do mísy. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme do něj droždí, lžička cukru a zalijeme