Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
40 m
janapozarova
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme asi na 3 mm plát a vykrajujeme tvary
V misce smícháme mouku, cukry, kypřící prášek a vejce s máslem a citronovou kůrou. Vypracujeme hladké
Nakonec ořechové na lineckém sušíme v mírně vyhřáté Ořechové na lineckém můžeme skladovat i v mrazáku.
Nejdříve si připravíme ořechovou náplň. Linecké těsto rozválíme na sílu asi 4mm a vykrajujeme
Troubu předehřejeme na 180 °C a kuličky ořechové kopečky Upečené ořechové kopečky z lineckého těsta necháme
Do mouky prosáté se špetkou kypřícího prášku a cukrem přidáme pokrájený tuk, vše rychle promneme. Přidáme
Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Pak znovu propracujeme a těsto
Z těchto surovin vypracujeme těsto, já občas přidávám ještě trochu rumu a citronové kůry. Vyválíme do
Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky, vanilkový
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto