Prémiový obsah
★★★★★
3.6K čtenářů
1 h
adina.p
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vlijeme do vymazané a strouhanou houskou vysypané beránkové Pečeme v mírně vyhřáté troubě.Upečeného beránka vyjmeme
Lískové oříšky nameleme najemno. Bílky ušleháme do tuha. Po částech přidáme cukr a opatrně vmícháme nastrouhané
Oříšky nasekáme najemno a přesypeme je do sklenice s olejem, přidáme zbylá semínka, majoránku a pepř.
80 g mletých oříšků smícháme s moukou s cukrem. Přidáme rozkrájený tuk, vejce a vše promícháme. Dáme
Příprava laskonek: Na vodní lázni ušleháme bílky spolu s cukrem na sníh. Potom do sněhu vmícháme cukr
Moučkový cukr smícháme s nastrouhanými oříšky. Poté zamícháme ušlehané bílky. Těsto rozválíme a vykrajujeme
Lískové oříšky opražíme při 210 °C (asi 10 minut). Z opražených oříšků odstraníme slupky. Poté oříšky
Rozehřejeme pánev, nasypeme na ni oříšky, lehce opečeme ze všech stran, dáme je na čistou kuchyňskou
V míse vše společně utřeme, pak si připravíme mělké košíčkové formičky, které vždy před vtlačením těsta
Máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v těsto. Těstem naplníme sáček s hvězdičkovou