Prémiový obsah
★★★★★
3.4K čtenářů
1 h
adina.p
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vlijeme do vymazané a strouhanou houskou vysypané beránkové Pečeme v mírně vyhřáté troubě.Upečeného beránka vyjmeme
Oříšky nasekáme najemno a přesypeme je do sklenice s olejem, přidáme zbylá semínka, majoránku a pepř.
80 g mletých oříšků smícháme s moukou s cukrem. Přidáme rozkrájený tuk, vejce a vše promícháme. Dáme
Příprava laskonek: Na vodní lázni ušleháme bílky spolu s cukrem na sníh. Potom do sněhu vmícháme cukr
Rozehřejeme pánev, nasypeme na ni oříšky, lehce opečeme ze všech stran, dáme je na čistou kuchyňskou
Lískové oříšky nameleme najemno. Bílky ušleháme do tuha. Po částech přidáme cukr a opatrně vmícháme nastrouhané
Moučkový cukr smícháme s nastrouhanými oříšky. Poté zamícháme ušlehané bílky. Těsto rozválíme a vykrajujeme
Lískové oříšky opražíme při 210 °C (asi 10 minut). Z opražených oříšků odstraníme slupky. Poté oříšky
Máslo utřeme do pěny, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v těsto. Těstem naplníme sáček s hvězdičkovou
V míse vše společně utřeme, pak si připravíme mělké košíčkové formičky, které vždy před vtlačením těsta