Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Příprava těsta: Smícháme mouku s cukrem a kypřícím práškem. Vejce smícháme s rozpuštěným máslem a medem
Máslo, které jsme nechali při pokojové teplotě změknout vyšleháme s cukrem a poté do směsi přidáme žloutky
Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, mléko, dřeň vanilky a mouku s práškem do pečiva a bílou čokoládou
Z těstových surovin vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme
Smíchejte vajíčka s cukrem a medem. Zamíchejte a přidejte zbytek ingredincí. Těsto nalijte na plech vyložený
Připravíme si kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru. V míse si smícháme perník, kakao, mouku a špetku
Mouku smícháme v míse s kořením, špetkou soli, kakaem, práškem do pečiva, máslem a cukrem. Vejce vyšleháme
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo
Mouku si prosejeme s kakaem a práškem do perníku. Přidáme cukr, med, 1 celé vejce a 2 žloutky. Těsto
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo