Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Vychladlou roládu rozmotáme potřeme krémem do ¾ a srolujeme Pomažeme zbytkem krému a dozdobíme čokoládovou polevou
Příprava krému: Mléko si zahřejeme, rozpustíme čokoládu
Mezitím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a vzniklým krémem potřeme roládu.
Vychlazený piškot rozvineme, potřeme krémem, poklademe Roládu ozdobíme čokoládovými hoblinkami, zbytek šlehačky
Krém natřeme na hotový piškot a roládu zavineme. Zbytkem krému, roládu ozdobíme a posypeme mletými ořechy
Příprava krému: Ušleháme ručně nebo elektrickým šlehačem Vychladlé korpusy podélně rozřízneme, každý díl na 3 krémem
Sklenicí vykrojíme kulaté kruhy a slepíme krémem. Zbytkem krému ozdobíme vrchní část a ozdobíme ovocem
Čokoládu rozlámeme na kousky, zalijeme smetanou, za stálého míchání přivedeme k varu, vychladíme a uložíme
Čokoládu nalámeme do misi a necháme rozpustit ve vodní lázni. U vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků
V kastrolku rozpustíme smetanu s čokoládou a medem. Poté do čokolády vmícháme nadrcené sušenky a nasekané