Prémiový obsah
★★★
2.3K čtenářů
1 h
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala
S bílků s špetky soli se vyšleháme tuhý sníh, žloutky si utřeme se sádlem a cukrem do husté pěny. přidáme
Z mouky, tuku, žloutků, droždí, soli, cukru a mléka vypracujeme klasické kynuté těsto. těsto rozválíme
Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku
Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vytvoříme bochánky, které dáme do předehřáté trouby
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme
Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme
Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostečky a můžeme ještě posekat. Housky nakrájené na kostečky
Med, vejce a cukr společně utřeme. Mouku, prášek do perníku a sodu smícháme a zatřeme do medu po lžičkách
Brambory oloupeme, nakrájíme je na slabá kolečka, rozložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme červenou
Z vlažného mléka, lžíce cukru a kostky droždí zaděláme kvásek. Mouku, sůl, cukr, žloutky a citrónovou