Čočka je všestranná luštěnina, která se výborně hodí milovníky ryb, pro které máme pečené filety z lososa s čočkovým
Hnědou čočku si namočíme nejlépe den předem. Druhý den si orestujeme cibulku na oleji. Poté přidáme nastrouhanou
Čočku propláchneme a uvaříme ve vývaru. Mrkev nakrájíme najemno a vaříme s čočkou asi 5 minut. Poté
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Den dopředu namočíme hnědou čočku. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme na menší kousky
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové Kdo má rád houby může je přidat také.
Čočku máčíme několik hodin před přípravou ne studené vodě , pak uvaříme společně s bobkovým listem a cibulí.
Doměkka uvařenou čočku prolisujeme na kaši. Přidáme sůl, koření, mleté brambory, sekanou cibuli zpěněnou
Čočku si den předem namočíme do vody. Druhý den si uvaříme v nové vodě doměkka a necháme
si namočíme hodinu předem, poté uvaříme v osolené vodě
Nejprve i uvaříme guinou společně s červenou čočkou. V druhém hrnci uvaříme nastrouhanou mrkev. Vše smícháme
Čočku namočte přes noc do studené vody, poté ji sceďte Znovu zalijte vodou – tak, aby hladina byla jen nepatrně
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme čočku a bobkový list