Potom podlijeme kysanou smetanou, obložíme kousky másla Během pečení občas podléváme horkou vodou.
nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou
Maso naložte předem – osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Když je maso měkké, přelijeme je zakysanou smetanou
Maso omyjemem odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme
Jelení maso osolíme a opepříme. , zahustíme smetanou s hladkou moukou, okořeníme a
Jelení kýtu omyjeme, osušíme a odblaníme. moukou rozkvedlanou v trošce studené vody, přidáme smetanu
Duste v troubě zhruba 2–3 hodiny (podle stáří jelena Nakonec odstraňte citron, omáčku zjemněte smetanou
Vepřovou kýtu opláchneme pod studenou tekoucí vodou Šťávu zalijeme smetanou s moukou.
Telecí kytu špičatým nožem na několika místech nařízneme Měkké maso vytáhneme z pekáče, ve smetaně rozmícháme
Telecí kýta očistíme, ze všech stran osolíme a opepříme bramborovou kaši s uvařeným brambor, poté vyšleháme smetanu
kterou předem obalíme v pepři a strouhané citronové kůře Upečeme je do měkka a na konec zahustíme smetanou.
Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme
Odblaněnou telecí kýtu nebo plec vcelku osolíme a opečeme Měkké maso a cibuli vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou