Prémiový obsah
★★★
6.3K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme plát, vykrajujeme požadovaného tvary, které dáváme na plech
Tuk nastrouháme do mouky, přidáme šlehačku a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme
Tuk smícháme s moukou a přidáme smetanu. Poté těsto vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary. Dáme
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Kypřící prášek smícháme s moukou. Přidáme sůl, cukr a tuk. Smetanu vyšleháme a přidáme opatrně až nakonec
Vše smícháme v hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout. Rozválím na silnější placku, vykrájíme
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, poté přidáme vyšlehanou pěnu s vajec a cukru. Následně zašleháme
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme 1 lžíci
Celá vejce vyšleháme s cukrem a šlehačkou do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymícháme