Prémiový obsah
★★★
6.3K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme plát, vykrajujeme požadovaného tvary, které dáváme na plech
Tuk nastrouháme do mouky, přidáme šlehačku a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme
Tuk smícháme s moukou a přidáme smetanu. Poté těsto vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary. Dáme
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Kypřící prášek smícháme s moukou. Přidáme sůl, cukr a tuk. Smetanu vyšleháme a přidáme opatrně až nakonec
Vše smícháme v hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout. Rozválím na silnější placku, vykrájíme
Šlehačku v kastrolku necháme přejít varem, vmícháme do ní cukr, oba druhy kandované kůry, ořechy a mouku
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, poté přidáme vyšlehanou pěnu s vajec a cukru. Následně zašleháme
Celá vejce vyšleháme s cukrem a šlehačkou do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymícháme