Prémiový obsah
★★★
6.3K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme plát, vykrajujeme požadovaného tvary, které dáváme na plech
Tuk nastrouháme do mouky, přidáme šlehačku a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Tuk smícháme s moukou a přidáme smetanu. Poté těsto vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary. Dáme
Kypřící prášek smícháme s moukou. Přidáme sůl, cukr a tuk. Smetanu vyšleháme a přidáme opatrně až nakonec
Vše smícháme v hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout. Rozválím na silnější placku, vykrájíme
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, poté přidáme vyšlehanou pěnu s vajec a cukru. Následně zašleháme
Celá vejce vyšleháme s cukrem a šlehačkou do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymícháme
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme 1 lžíci