1.7K čtenářů Přidat komentář

Bezlepkové florentinky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bezlepkové florentinky

asi 40 kousků, 140 kcal/586 kJ, 2 g bílkoviny, 8 g tuky, 14 g sacharidy

  1. Do hrnce dáme cukr, marcipán, citronát, máslo, škrob a smetanu, důkladně vše promícháme a přivedeme k varu.
  2. Poté vmícháme mandlové lupínky a nakonec hmotu a necháme vychladnout.
  3. Mokrýma rukama ze studené hmoty vytvarujeme asi 40 kuliček, rozložíme je na plechy a lehce zmáčkneme.
  4. Necháme je takto uležet přes noc a ráno upečeme při 170°C asi 15 minut.
  5. Upečené florentinky, jakmile vychladnou, namáčíme v čokoládě.
  • 240 g cukr
  • 100 g marcipán
  • 100 g citronát (nasekaný)
  • 100 g máslo (měkké)
  • 50 g škrob (potravinářský)
  • 200 ml smetana
  • 200 g mandlové lupínky
  • 200 g čokoládová poleva

Stále sypká sůl

Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.

Florentinky
1.2K
redakceTerka
★★★

Florentinky

Na těsto smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladkou hmotu. V rendlíku si rozpustíme máslo a přisypeme

Florentinky
289
Apetit Online
★★★

Florentinky

Pečte 6–8 minut dozlatova (hlídejte, aby se florentinky

Florentinky
294
1
Recepty.cz
★★★

Florentinky

Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak

Florentinky
149
Vareni.cz
★★★

Florentinky

Po zahřátí směs na florentinky zahustíme moukou a řádně Vychladlé florentinky máčíme spodní stranou v čokoládě

Bezlepkový medovník
93
1
julie
★★★

Bezlepkový medovník

Smíchám bezlepkovou směs, vejce, cukr, máslo, med a

Bezlepkové pracny
448
julie

Bezlepkové pracny

Mouku prosejte s kakaem do mísy, pak přidejte změklé máslo. Dále přidáme mléko, cukr, ořechy, skořici

Bezlepkové perníčky
314
1
anet.ruzicka

Bezlepkové perníčky

Jizerku, cukr, perníkové koření a prášek do pečiva nasypeme na vál. Uděláme důlek, rozklepneme vejce,

Bezlepkové wafle
99
tetalenka

Bezlepkové wafle

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, oběma cukry a špetkou soli. Bílky oddělte od žloutků, které

Bezlepkový karbenátek
81
tetalenka

Bezlepkový karbenátek

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli

Bezlepková bublanina
7.2K
2
85
redakceTerka
★★★★★

Bezlepková bublanina

Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, 2/3 mouky s kypřícím práškem a prošleháme

Bezlepkové karbenátky
325
tetalenka

Bezlepkové karbenátky

Do namletého masa přidáme přetřený česnek, nastrouhanou cibuli, sůl, majoránku, koření a vejce. Tuto

Bezlepkové knedlíky
668
masterkuchar

Bezlepkové knedlíky

V míse smícháme vodu se směsí a solí a vymícháme těsto. Těsto vypracujeme na válu posypaném moukou. Z