1.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
asi 40 kousků, 140 kcal/586 kJ, 2 g bílkoviny, 8 g tuky, 14 g sacharidy
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Na těsto smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladkou hmotu. V rendlíku si rozpustíme máslo a přisypeme
Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak
Po zahřátí směs na florentinky zahustíme moukou a řádně Vychladlé florentinky máčíme spodní stranou v čokoládě
Smícháme si mouku, cukr, ořechy, povolené máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do
Mouku s vajíčkem rozmícháme a postupně přidáváme i mléko a nakonec jogurt. Směs trošičku osolíme a můžeme
Maso smícháme s karamelizovanou cibulkou,s prolisovaným česnkem, majoránkou, solí, pepřem a pořádně smícháme
Z bílků, citronové šťávy a cukru ušleháme velice tuhý sníh, do něhož nakonec rychle zahrneme mandle.
V míse rozšleháme vejce s bílkem a vodou, postupně přisypáváme cukr a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne
Mandle spaříme, oloupeme a společne s kandovaným ovocem nasekáme na drobné kousky. Smetanu s cukrem a
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě, rozdrobíme do ní droždí a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme lžičku
Z mouky, mléka, 1 vejce, oleje, droždí, cukru a soli zpracujeme v míse těsto, ze kterého ihned vytvarujeme