1.6K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
asi 40 kousků, 140 kcal/586 kJ, 2 g bílkoviny, 8 g tuky, 14 g sacharidy
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Na těsto smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladkou hmotu. V rendlíku si rozpustíme máslo a přisypeme
Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak
Po zahřátí směs na florentinky zahustíme moukou a řádně Vychladlé florentinky máčíme spodní stranou v čokoládě
Do namletého masa přidáme přetřený česnek, nastrouhanou cibuli, sůl, majoránku, koření a vejce. Tuto
Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, 2/3 mouky s kypřícím práškem a prošleháme
Všechny ingredience smícháme a necháme odležet v lednici. Poté z těsta uždibujeme kousky a tvoříme rohlíčky
Smícháme si mouku, cukr, ořechy, povolené máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do
Z bílků, citronové šťávy a cukru ušleháme velice tuhý sníh, do něhož nakonec rychle zahrneme mandle.
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě, rozdrobíme do ní droždí a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme lžičku
Z mouky, mléka, 1 vejce, oleje, droždí, cukru a soli zpracujeme v míse těsto, ze kterého ihned vytvarujeme
Mandle spaříme, oloupeme a společne s kandovaným ovocem nasekáme na drobné kousky. Smetanu s cukrem a