1.4K čtenářů Přidat komentář

Bezlepkové florentinky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

asi 40 kousků, 140 kcal/586 kJ, 2 g bílkoviny, 8 g tuky, 14 g sacharidy

  1. Do hrnce dáme cukr, marcipán, citronát, máslo, škrob a smetanu, důkladně vše promícháme a přivedeme k varu.
  2. Poté vmícháme mandlové lupínky a nakonec hmotu a necháme vychladnout.
  3. Mokrýma rukama ze studené hmoty vytvarujeme asi 40 kuliček, rozložíme je na plechy a lehce zmáčkneme.
  4. Necháme je takto uležet přes noc a ráno upečeme při 170°C asi 15 minut.
  5. Upečené florentinky, jakmile vychladnou, namáčíme v čokoládě.
  • 240 g cukr
  • 100 g marcipán
  • 100 g citronát (nasekaný)
  • 100 g máslo (měkké)
  • 50 g škrob (potravinářský)
  • 200 ml smetana
  • 200 g mandlové lupínky
  • 200 g čokoládová poleva

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.