★★ 1.5K čtenářů Přidat komentář

Bezlepkové ořechové trojhránky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

asi 40 kousků, 220 kcal/921 kJ, 2 g bílkoviny, 15 g tuky, 19 g sacharidy

  1. Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vanilkového cukru, vajec a vloček, másla vypracujeme křehké těsto.
  2. Troubu vyhřejeme na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něm rozválíme.
  3. Suroviny na povrch smícháme a potřeme na těsto. Dáme péct na 25-30 minut. Po upečení nakrájíme na trojúhelníčky.
  4. Konce každého trojúhelníčku namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
  • 300 g bezlepková mouka (světlá)
  • lžička prášek do pečiva
  • 130 g cukr
  • 2 ks vejce
  • 130 g máslo

Na povrch:

  • 4 lžíce zavařenina (meruňková)
  • 200 g máslo
  • 200 g cukr
  • 2 balíček vanilkový cukr
  • 200 g lískové oříšky (mleté)
  • 200 g vlašské oříšky (mleté)

Na polevu:

  • 150 g čokoládová poleva

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.