1.5K čtenářů
Klasika z dílny našich babiček je překvapivě podobná hitům raw cukrařiny - oříškové těsto můžete připravit i bez čokolády a použít pro nekonečnou řadu dalších dezertů. Tento s jemnou ledovou vrstvičkou parfémovanou citronem však patří k nejpovedenějším.
1 h
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Smíchejte mouku, kypř.prášek, cukry, vejce a máslo v hladké těsto a vyválejte na plech vyložený peč.papírem
V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a vlažné mléko. Pak přisypeme
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
V míse smícháme mouku s mákem, cukrem, citronovou kůrou a tukem. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vanilkového cukru, vajec a vloček, másla vypracujeme křehké těsto.