1.4K čtenářů
Klasika z dílny našich babiček je překvapivě podobná hitům raw cukrařiny - oříškové těsto můžete připravit i bez čokolády a použít pro nekonečnou řadu dalších dezertů. Tento s jemnou ledovou vrstvičkou parfémovanou citronem však patří k nejpovedenějším.
1 h
Redakce Recepty.eu
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a vlažné mléko. Pak přisypeme
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
V míse smícháme mouku s mákem, cukrem, citronovou kůrou a tukem. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vanilkového cukru, vajec a vloček, másla vypracujeme křehké těsto.
Vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout v lednici. Potom ho rozválíme na plech vyložený pečícím papírem
Trojhránky pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut Hotové trojhránky pocukrujeme vanilkovým cukrem.