301 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté ho rozválíme na pocukrovaném válu a vykrajujeme hvězdičky bílkovou pěnou a upečeme při 160°C asi 20 minut, až poleva
krásně propracujeme, vyválíme placku a vykrajujeme hvězdičky Bílek na polevu smícháme s citronovou šťávou, cukrem
Na polevu našleháme bílek s moučkovým cukrem a špetkou Sněhem pak hvězdičky potřeme.
Část ořechů umixujeme a zbytek pomeleme společně s piškoty. Smícháme máslo s medem, smetanou a kakaem
Druhý den vyválíme, vykrájíme hvězdičky. Naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na hvězdičky
odležet v lednici a poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky 180°C poté slepujeme marmeládou a zdobíme bílkovou polevou
Tvořítkem vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na Na každou hvězdičku naneseme trochu polevy a špejlí
Vyválíme ho na plát tenký asi 4 mm, vykrájíme hvězdičky Potřeme je citrónovou polevou a po částečném zaschnutí
Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček
Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a poté vykrájíme hvězdičky Vytvořenou polevou ozdobíme hotové cukroví a poté posypeme
Příprava polevy: Vyšleháme bílky s cukrem do pěny a Hvězdičky ozdobíme.