395 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Poté ho rozválíme na pocukrovaném válu a vykrajujeme hvězdičky bílkovou pěnou a upečeme při 160°C asi 20 minut, až poleva
krásně propracujeme, vyválíme placku a vykrajujeme hvězdičky Bílek na polevu smícháme s citronovou šťávou, cukrem
Na polevu našleháme bílek s moučkovým cukrem a špetkou Sněhem pak hvězdičky potřeme.
Část ořechů umixujeme a zbytek pomeleme společně s piškoty. Smícháme máslo s medem, smetanou a kakaem
odležet v lednici a poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky 180°C poté slepujeme marmeládou a zdobíme bílkovou polevou
Vyválíme ho na plát tenký asi 4 mm, vykrájíme hvězdičky Potřeme je citrónovou polevou a po částečném zaschnutí
Tvořítkem vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na Na každou hvězdičku naneseme trochu polevy a špejlí
Druhý den vyválíme, vykrájíme hvězdičky. Naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na hvězdičky
Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček
Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a poté vykrájíme hvězdičky Vytvořenou polevou ozdobíme hotové cukroví a poté posypeme
Příprava polevy: Vyšleháme bílky s cukrem do pěny a Hvězdičky ozdobíme.