Prémiový obsah
★★★
874 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček
Příprava polevy: V míse vyšleháme cukr s bílkem a citronovou Vytvořenou polevou ozdobíme hotové cukroví a poté posypeme
V míse ušleháme bílky s moučkovým cukrem a citronovou bílkovou pěnou a upečeme při 160°C asi 20 minut, až poleva
Z mouky, cukru, másla, smetany, citronové šťávy a špetky na plát asi 2 milimetry silný a vykrajujeme z něj hvězdičky
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Hotové hvězdičky poléváme citronovou polevou a zdobíme
Do směsi vmícháme nastrouhaný tuk, vejce a med a vše Cukroví necháme vychladnout, do středu každé hvězdičky
Do směsi vmícháme nastrouhaný tuk, vejce a med a vše Cukroví necháme vychladnout, do středu každé hvězdičky
odležet v lednici a poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky 180°C poté slepujeme marmeládou a zdobíme bílkovou polevou
Tvořítkem vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na Na každou hvězdičku naneseme trochu polevy a špejlí
Potřeme je citrónovou polevou a po částečném zaschnutí Citrónová poleva: Prosátý cukr promícháme s citrónovou