Prémiový obsah
★★★
839 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček
Příprava polevy: V míse vyšleháme cukr s bílkem a citronovou Vytvořenou polevou ozdobíme hotové cukroví a poté posypeme
V míse ušleháme bílky s moučkovým cukrem a citronovou bílkovou pěnou a upečeme při 160°C asi 20 minut, až poleva
Z mouky, cukru, másla, smetany, citronové šťávy a špetky na plát asi 2 milimetry silný a vykrajujeme z něj hvězdičky
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Hotové hvězdičky poléváme citronovou polevou a zdobíme
Do směsi vmícháme nastrouhaný tuk, vejce a med a vše Cukroví necháme vychladnout, do středu každé hvězdičky
Do směsi vmícháme nastrouhaný tuk, vejce a med a vše Cukroví necháme vychladnout, do středu každé hvězdičky
odležet v lednici a poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky 180°C poté slepujeme marmeládou a zdobíme bílkovou polevou
Potřeme je citrónovou polevou a po částečném zaschnutí Citrónová poleva: Prosátý cukr promícháme s citrónovou
Tvořítkem vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na Na každou hvězdičku naneseme trochu polevy a špejlí