Prémiový obsah
★★★
19.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Hotové hvězdičky poléváme citronovou polevou a zdobíme
Z mouky, cukru, másla, smetany, citronové šťávy a špetky na plát asi 2 milimetry silný a vykrajujeme z něj hvězdičky
Z ní vykrájejte hvězdičky (odřezky znovu spojte, těsto Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na
Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a poté vykrájíme hvězdičky Příprava polevy: V míse vyšleháme cukr s bílkem a citronovou
Vyšleháme bílky s cukrem do pěny a poté dochutíme citronovou Hvězdičky ozdobíme.
V míse ušleháme bílky s moučkovým cukrem a citronovou Poté ho rozválíme na pocukrovaném válu a vykrajujeme hvězdičky
listového těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky Na kždou hvězdičku dáme lžičku smetany, kolečko cibule
Vypracujeme hladké těsto a něj vykrajíme například hvězdičky necháme důkladně vychladnout a ozdobíme například citronovou
Pak vykrajujeme formičkami hvězdičky, které upečeme na vymaštěném plechu a hvězdičky ještě horké na plechu
Do receptu patří více mouky, jinak nejde těsto válet a vykrajovat.
Po upečení mi příjde dost tvrdé, snad se rozleží.