Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Asi 20 kousků,95 kcal/398 kJ, 1g bílkoviny, 6 v tuk, 8 g sacharidy
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Bílky se ušlehají v pevný sníh a za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme
Do mísy nasypeme kokos a cukr, přidáme špetku soli a promícháme. Poté přidáme vejce a vytvoříme vařečkou
Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu a pak do něj postupně zašleháme cukr, až se zcela rozpustí
Troubu rozehřejeme na 130 °C a kokosky do ní dáme péct Hotové kokosky necháme vychladnout na plechu, potom
Upečené kokosky Onecháme vychladnout a pak je opatrně rozpustíme, naplníme do malého papírového kornoutku a kokosky
tvoříme kuličky, které sušíme v troubě při 120°C než kokosky
Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu zapneme na 180°C. V robotu smícháme vejce s cukrem a vymícháme
Příprava těsta: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na pomoučněném
Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme