Prémiový obsah
★★★
3.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Všechny suroviny na přípravu těsta smícháme v míse a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na lehce
Mouku prosejeme na vál, přidáme k ní vejce, rum, citronovou šťávu a špetku soli a vypracujeme vláčné,
Do mísy dáme mouku, přidáme změklé máslo, jedno celé vejce, dva žloutky rum, šťávu a kůru z citronu.
Do mísy dáme pribiňáky. Přidáme dvě celá vejce, spětku soli a rozmícháme. Postupně přidáváme hladkou
Z mouky, másla, žloutků, smetana, víno, rumu a špetky
Mouku prosejeme s kypřícím práškem, cukrem a poté přidáme zbytek ingredincí. Vypracujeme těsto, které
Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Přidáme cukr, tvaroh, máslo, mléko, žloutky a vejce. Zakápneme
Nejprve zpracujeme první těsto, necháme odpočinout, připravíme druhé těsto a dáme na půl hodiny do lednice
Na vál dáme mouku, doprostřed vejce, cukr, máslo, rum, mléko a uděláme těsto, přikryjeme a necháme kynout