3 plechy
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Všechny suroviny dejte do velké mísy a důkladně vypracujte těsto. Máslo do těsta je nejlepší nastrouhat
Změklé máslo utřeme s cukry, přidáme med, najemno nasekané ořechy, žloutek, kůru z pomeranče a skořici
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek
Rajčata rozvaříme a poté umeleme na strojku na ovoce nebo protřeme sítem. Získanou šťávu teprve poté
Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky. Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme
Porce kapra dobře opláchněte a osušte. Poprašte je moukou, protáhněte vejcem rozšlehaným s trochou soli
Těsto: Ze všech surovin zpracovat těsto, kousky vtlačovat do formiček a ve vyhřáté troubě upéct. Vyklápět
Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, octem a jogurtem, kostku Hery rozkrájíme do těsta, aby se lépe
Žloutky šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, mléko, polohrubou mouku, smíchanou s
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna
Suché suroviny dobře promícháme. 1 hrnek mléka ohřejeme, rozpustíme v něm med, přidáme zbytek surovin