Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Místo marmelády můžeme požít oblíbený krém.
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Druhý den vyválíme a vykrojíme různé kytičky do každé Hotové kytičky k sobě slepujeme oblíbenou marmeládou
skleničky ven a dva proužky vždy spojíme, aby vznikla kytička Náplň můžeme změnit za makovou nebo ořechovou.
Z pudinkového prášku, cukru, mléka uvaříme pudinky. Těsto rozválíme a vykrajujeme květinky, které dáme
Hotové těsto vyválíme na plát a vytvarujeme kytičky Upečené kytičky slepíme libovolnou marmeládou a postříkáme
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Máslo pokojové teploty smícháme s cukrem. Přidáme vejce, citron a nožem seškrábnutý vnitřek vanilkového
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek
Každý bochníček nařízneme, aby nám po upečení vznikla kytička
Z těsta vyválíme tenké plátky a vykrajujeme kytičky Upečené kytičky necháme zchladnout a poté slepíme džemem
vyválíme těsto na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kytičky Na každou kytičku nastříkáme ze sáčku trochu sněhu,