Prémiový obsah
★★★★
4.4K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Troubu předehřejeme na 170 °C. Z těsta vyválíme tenké plátky a vykrajujeme vajíčka (nebo jiné tvary).
V míse si utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, citronovou kůru a nakonec mouku. Těsto si vyválíme
V misce utřeme tuk s cukrem, pak vytřeme žloutky přidáme citronovou kůru a nakonec mouku. Vypracujeme
Tuk s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a mouku. Vytvoříme těsto, které
Druhý den vyválíme a vykrojíme různé kytičky do každé Hotové kytičky k sobě slepujeme oblíbenou marmeládou
Vykrajujtez něj kytičky, polovinu s malým otvorem uprostřed Upečené linecké kytičky slepujte zavařeninou a podle
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu do druhého dne. Vyválíme plát a vykrajujeme nejlépe
Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme kytičky, které Jakmile kytičky vychladnou, dáme do středu marmeládu
Moc dobre fak jo vinikajici