Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté těsto lehce projmeme
V misce utřeme tuk s cukrem, pak vytřeme žloutky přidáme citronovou kůru a nakonec mouku. Vypracujeme
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Žloutky promícháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a moukou. Těsto zabalíme do sáčku a necháme den
Troubu předehřejeme na 170 °C. Z těsta vyválíme tenké plátky a vykrajujeme vajíčka (nebo jiné tvary).
Troubu předehřejeme na 170 °C. Z těsta vyválíme tenké plátky a vykrajujeme kytičky (nebo jiné tvary).
V míse si utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, citronovou kůru a nakonec mouku. Těsto si vyválíme
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a uděláme důlek. Přidáme kypřící prášek, změklé máslo, žloutky