Prémiový obsah
★★★
6.3K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
recept z kuchařky po prababičce
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu do druhého dne. Vyválíme plát a vykrajujeme nejlépe
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté těsto lehce projmeme
Troubu předehřejeme na 170 °C. Z těsta vyválíme tenké plátky a vykrajujeme vajíčka (nebo jiné tvary).
V míse si utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, citronovou kůru a nakonec mouku. Těsto si vyválíme
Troubu předehřejeme na 170 °C. Z těsta vyválíme tenké plátky a vykrajujeme kytičky (nebo jiné tvary).
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a uděláme důlek. Přidáme kypřící prášek, změklé máslo, žloutky
Z oplatek vykrájíme formičkou kolečka, srdíčka nebo hvězdičky. Spojíme je zavařeninou a ozdobíme čokoládovou
Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané ztuhlé máslo. Dlaněmi rozdrobíme
Na vál dáme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutku zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout