Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
Linecké neboli slepované cukroví patří o vánočních svátcích k povinnému standardu, ale nám se zalíbila možnost ho jednoduše tak trochu napodobit.
20 m
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
V misce utřeme tuk s cukrem, pak vytřeme žloutky přidáme citronovou kůru a nakonec mouku. Vypracujeme
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu do druhého dne. Vyválíme plát a vykrajujeme nejlépe
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté těsto lehce projmeme
Prvních 6 surovin dejte do mísy a rukouz nich vypracujte hladké těsto. Nechte v chladu odpočinout, nejlépe
Utřeme v míse máslo, cukr a vejce do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyválíme plát a vykrajujeme
Z mouky, másla, ořechů, cukru, čokolády a vajíčka vypracujeme těsto, které plníme do formiček na ořechy
Máslo nakrájíme na kousky, dáme do mouky, přidáme ostatní přísady a postupně směs spojíme ve vláčné těsto
Na vál prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme kakao, jedlou sodu, perníkové koření a uděláme důlek
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a uděláme důlek. Přidáme kypřící prášek, změklé máslo, žloutky
Sypké suroviny promícháme, přidáme vejce a šťávu, nakonec nakrájíme studený tuk a vypracujeme tužší