2.9K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
V míse smícháme máslo s cukrem, poté vmícháme mouku prosetou s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojíme a nožem
Zpracujeme těsto ze sádla, cukru, mouky, kakaa, vanilkového cukru, mletých ořechů a vejce. Směs důkladně
vyválíme kuličky a lehce je zmáčkneme, aby měly podobu koláčků Koláčky potřeme směsí vejce a vody, obalíme je v moučkovém
Mouku smícháme s cukrem, sádlem, ořechy a kakaem. Vypracujeme hladké těsto a z něj lžičkou oddělujeme
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladkou hmotu, kterou necháme půl hodiny odpočinou v lednici. Poté
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme v chladnu odpočinout. Malou lžičkou odkrajujeme
V míse smícháme máslo s cukrem, poté vmícháme mouku prosetou s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojíme a nožem
Plním až do okrajů přes celý koláček. Poměry si budete muset udělat podle sebe.
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky