552 čtenářů Přidat komentář

Důlkové koláčky s čokoládou

1 h

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, sádlem, ořechy a kakaem.
  2. Vypracujeme hladké těsto a z něj lžičkou oddělujeme kousky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme do každého důlek.
  3. Upečeme dozlatova. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a poté lžičkou plníme důlky cukroví.
  4. Dáme do krabice a necháme ztuhnout v lednici. Dle chuti můžeme do každého kousku dát ještě oříšek či ovoce.
  • 210 g mouka (hladká)
  • 210 g cukr (moučka)
  • 180 g sádlo (vepřové)
  • 50 g ořechy (na jemno pomletých vlašské)
  • 10 g kakao
  • čokoláda (kvalitní)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.