Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Zpracujeme těsto ze sádla, cukru, mouky, kakaa, vanilkového cukru, mletých ořechů a vejce. Směs důkladně
vyválíme kuličky a lehce je zmáčkneme, aby měly podobu koláčků Koláčky potřeme směsí vejce a vody, obalíme je v moučkovém
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladkou hmotu, kterou necháme půl hodiny odpočinou v lednici. Poté
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme v chladnu odpočinout. Malou lžičkou odkrajujeme
Z vypracovaného těsta tvarujeme koláčky, které dáváme
V míse smícháme máslo s cukrem, poté vmícháme mouku prosetou s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojíme a nožem
V míse smícháme máslo s cukrem, poté vmícháme mouku prosetou s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojíme a nožem
datle, kokosový olej a rozmixujeme.Přidáme nasekanou čokoládu
Vychladlé koláčky naplníme čokoládou a dozdobíme. Doporučuji dělat mezi koláčky větší mezery, jelikož
upečeme do růžova (v troubě se kuličky roztečou na koláčky Po vychladnutí kápneme do důlku trochu rozpuštěné čokolády