Prémiový obsah
★★★
1.3K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Všechny ingredience vložíme do mísy a ručně zpracujeme hladké těsto. Pro usnadnění práce můžeme použít
kterého vykrájíme pomocí formiček (libovolné velikosti) kolečka
Mouku smícháme s tvarohem a herou. Poté přidáme žloutek a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a
Všechny suroviny pořádně zpracujeme a necháme těsto uležet v lednici nejméně 12 hodin. Poté těsto rozvalíme
Tuk si necháme změknout a z ingrediencí si vypracujeme hladké těsto, které si necháme odpočinout v lednici
Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka a pokládáme Linecká kolečka pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka, které dáme na Do poloviny koleček uděláme ještě malým kolečkem dírku
Na vál prosijeme mouku, cukr, přidáme žloutky, máslo a mléko. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme
Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Z vypracovaného těsta vykrájíme tvary, upečeme při 180°C asi
Na vál prosejme mouku s cukrem a přidáme máslo, nastrouhanou citronovou kůru, dřeň z vanilkového lusku