Tip:do polevy můžeme zamíchat potravinářské barvivo.
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ze uvedených vsurovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli uležet v lednici. Poté rozválíme na plát
Přidám vejce, med a máslo. Ihned po vytažení potíráme perníčky rozšlehaným vejcem
asi 8-10 minut při 180°C. ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným žloutkem.
A ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky připraveným Ihned měkké perníčky skladujeme v plechové krabičce
Zahřejeme si med a smícháme ho s máslem, vejci a mlékem Vychladlé perníčky dozdobíme dle vlastní fantazie.
Máslo utřeme s cukrem a vejcem, přidáme med, kakao Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným
Přidáme vejce, med a vytvoříme hladké těsto. Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
V horkém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.
Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi
Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.Měkké medové