Tip:do polevy můžeme zamíchat potravinářské barvivo.
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Ze uvedených vsurovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli uležet v lednici. Poté rozválíme na plát
Přidám vejce, med a máslo. Ihned po vytažení potíráme perníčky rozšlehaným vejcem
asi 8-10 minut při 180°C. ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným žloutkem.
A ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky připraveným Ihned měkké perníčky skladujeme v plechové krabičce
směsí med + teplá voda, což je nejlepší pro měkkost Nech vychladnout: Po vychladnutí jsou měkké ihned.
Zahřejeme si med a smícháme ho s máslem, vejci a mlékem Vychladlé perníčky dozdobíme dle vlastní fantazie.
Máslo utřeme s cukrem a vejcem, přidáme med, kakao Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným
V horkém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.
Přidáme vejce, med a vytvoříme hladké těsto. Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi