★★ 2.9K čtenářů Přidat komentář

Zázračné měkké perníčky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

Tyto perníčky se nemusejí nechat rozležet, jsou hned měkké a vhodné k podávání.

  1. Všechny suroviny smícháme v míse a vypracujeme měkké hladké těsto.
  2. Hotové těsto je měkké a poddajné. zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odležet v lednici.
  3. Troubu předehřejeme na 160°C. Z těsta vyválíme plát asi 0,5 cm a vykrajujeme různé tvary.
  4. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 8-10 minut při 180°C.
  5. ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným žloutkem. Necháme vychladnout a poté zdobíme bílkovou polevou.
  • 400 g mouka )hladká)
  • 140 g cukr (moučka)
  • 50 g máslo
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce med
  • lžička jedlá soda
  • lžička perníkové koření
  • žloutek
  • bílková poleva (na ozdobu)

Vláčnější a jemnější drobenkový koláč

Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.