Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Ručně vypracujeme měkké a poddajné těsto. Ihned po vytažení potíráme perníčky rozšlehaným vejcem
asi 8-10 minut při 180°C. ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným žloutkem.
A ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky připraveným Ihned měkké perníčky skladujeme v plechové krabičce
(upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný
Všechny suroviny vyšleháme do tuhé pěny. Poté lžící tvoříme hromádky, které vysušíme v troubě. Pečeme
V míse smícháme jogurt a smetanu se solí. Středně velký cedník vyložíme mušelínovou plachetkou nebo glázou