Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Ručně vypracujeme měkké a poddajné těsto. Ihned po vytažení potíráme perníčky rozšlehaným vejcem
asi 8-10 minut při 180°C. ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným žloutkem.
A ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky připraveným Ihned měkké perníčky skladujeme v plechové krabičce
perníčky. Nech vychladnout: Po vychladnutí jsou měkké ihned.
(upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný
Všechny suroviny vyšleháme do tuhé pěny. Poté lžící tvoříme hromádky, které vysušíme v troubě. Pečeme