Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme kokos. Promícháme a z těsta tvoříme hromádky na plech s pečícím papírem
Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme
Ze uvedených vsurovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli uležet v lednici. Poté rozválíme na plát
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a bílky vymícháme do pěny. V míse smícháme olej
Ihned po vytažení potíráme perníčky rozšlehaným vejcem
Z mouky, másla, mléka, cukru, žloutku, medu, koření a sody vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme uležet
Maso nameleme smícháme s vejci a smetanou. Poté přidáme vegetu, koření, sůl a směs důkladně promícháme
Salko smícháme s kokosem a mícháme dokud nevznikne tuhá hmota. Tvoříme z ní malé kopečky a přesuneme
Ořechy nasekáme v mixéru najemno. Kokosový tuk rozehřejeme. V misce smícháme ořechy, sirup a kokosový
Kokosky necháme vychladnout a pak je odtrhneme od papíru do papírového kornoutku, odstřihneme malý růžek a kokosky
Kokos, cukr a 4 bílky dobře promícháme a tuto směs za stálého míchání nahřejeme ve vodní lázni. Pak necháme