558 čtenářů
Smícháme mouku s cukrem, ořechy, solí. kakaem a nastrouhanou čokoládou.
1 h 30 m
nikolka
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Příprava těsta: Utřete máslo, cukr a vanilku do nadýchané hmoty. V druhé míse smíchejte kávu, sůl a mouku
Vychladlou černou kávu rozmícháme s moukou a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši, kterou necháme
muffiny necháme důkladně vychladnout a poté ozdobíme krémem Příprava krému: Změklé máslo ušleháme s moučkovým krémem
Koncem vařečky uděláme důlek na krém a vyklepneme. Poté naplníme krémem a přitiskneme lineckým kolečkem
Troubu předehřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem. Mandle umeleme najemno a smícháme s moučkovým
sušenky naneseme pomocí zdobícího sáčku se špičkou kávový krém a ozdobíme dle fantazie.
Na kávový krém si zahřejeme smetanu, rozmícháme v ní Plát pokapeme kávou a naneseme kávový krém (hezky rozetřeme
necháme ychladnout, pak postupně zašleháme máslový krém košíčky ihned vyklopíme, necháme zchladnout a naplníme krémem
Krém i šlehačku dáme do zdobících sáčků. Na polovinu srdíček naneseme nejprve máslový krém,
Před plněním sejmeme papír z plátu, piškot potřeme krémem ztuhnutí roládu nakrájíme na plátky, potřeme zbývajícím krémem