Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mírně vyšlehaných bílků zašleháme po malých částech cukr. Jakmile je hmota tuhá, naplníme jí cukrářský
Sněhovou hmotou naplníme cukrářský sáček a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé pusinky.
Příprava pusinek: Bílky vyšleháme v jemný sníh a přidáme Připravené jahody ozdobíme pusinkami a podáváme.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevné pěny a poté do ni vmícháme cukr. Směs vložíme do horké vodní
Na sněhové pusinky si nad párou vyšleháme tuhý sníh pusinky.
Předehřejte troubu na 120 stupňů. Našlehejte bílky se špetkou soli do tuha. Pak postupně po lžících
Zdobícím sáčkem na plech nastříkáme pusinky. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 100 °C pusinky