Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Pak rozdělíme na třetiny a každou obarvíme. Dáme do sášku s ozdobnou
pomoučeném válu na 5 mm silnou placku a vykrajujeme stromečky Vykrojené stromečky pokládáme na plech vyložený pečícím
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo
Na plech vyložený pečícím papírem děláme stromečky Když na stromeček sáhneme, nesmí se lepit na prst a
Napichujeme na špejle a poté vytvoříme stromeček.
Tak, aby po nalepení na sebe vypadali jako stromeček polevou od největší po nejmenší a tím krásně vytvoříme stromeček
pokládáme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru stromečku Po uplynutí doby pečení stromeček posypeme nastrouhanou
Z tvrdého sýru vykrájíme vykrajovátkem stromečky a
Ostrým nožem nebo radýlkem vyřízneme obrys stromečku Celý stromeček pak potřeme rozšlehaným vajíčkem.