Prémiový obsah
★★★
11.1K čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Pudinkový prášek rozmícháme s cukrem v mléce, přidáme vanilkovou dřeň z lusku a za stálého šlehání povaříme
Do krému přidáme mléko a asi 3 minuty vaříme. Krém můžeme ozdobit kousky uvařených hub či krutony
Cibuli a mrkev nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme kari a přilijeme vývar. Vaříme
Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
Pórek nakrájíme na kolečka. Část orestujeme na másle a zalijeme vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
Příprava krému: Ve vodní lázni vyšleháme metlou dohladka vychladlé rohlíčky zdobíme pomocí cukrářského sáčku krémem
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Z vypracovaného těsta vykrájíme tvary, upečeme při 180°C asi
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme
přidáme smetanu a ještě povaříme, pokud se nám zdá krém Krém podáváme s toastovým chlebem osmahlým na másle
Krém vytvoříme tak, že vyšleháme ve vodní lázni vejce a cukr vanilkový a krupici. jakmile krém zhoustne