757 čtenářů Přidat komentář

Čokoládové rohlíčky s máslovým krémem

2 h

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

Příprava krému

  1. Ve vodní lázni vyšleháme metlou dohladka cukr, kakao, vejce a odstavíme.
  2. Jakmile troch vychladne smícháme s máslem.

Příprava těsta

  1. Smícháme všechny uvedené suroviny na těsto a vypracujeme.
  2. Poté těsto zabalíme do folie a necháme uležet v lednici.
  3. Z těsta poté vykrajujeme formičkou rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  4. Hotové vychladlé rohlíčky zdobíme pomocí cukrářského sáčku krémem.
  5. A nakonec ještě ozdobíme čokoládovou polevou.

Těsto:

  • 50 g mouka (hladká)
  • 350 g ořechy (vlašské, mleté)
  • 100 g piškoty (mleté)
  • 300 g cukr (moučka)
  • 3 ks vejce
  • kůra z citronu
  • šťáva z citronu
  • 100 g čokoláda (strouhaná,hořká)

Krém:

  • 50 g cukr (krupice)
  • 2 lžíce kakao (holandské)
  • vejce
  • 90 g máslo

Vláčnější a jemnější drobenkový koláč

Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.