Prémiový obsah
★★★
1.1K čtenářů
2 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté smícháme s vyšlehaným máslem a cukrem. Cukrářským sáčkem nastříkáme krém na rohlíčky.
strouhankou, důkladně propracujeme a tvarujeme malé rohlíčky Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
Hned děláme rohlíčky. Pečením rohlíčky hodně nabydou a rozplacnou se.
Na těsto si smícháme mouku, zakysanou smetanu a máslo Každý z nich potřeme ořechovou náplní a zamotáme.
vzniklých osmin dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém
Cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, změklé máslo Ořechovou náplň dáme na širší stranu trojúhelníku a
Přidáme žloutek a nastrouhané změklé máslo. Z kousků těsta vytvarujeme rohlíčky, které dáváme na
přidáme špetku soli, zakysanou smetanu a nastrouháme máslo Hotové rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Přidáme nastrouhané máslo a zpracujeme těsto, které Konce rohlíčků namáčíme v čokoládě případně přizdobujeme
Poté rohlíčky upečeme v troubě při 175°C dozlatova. vychladlé rohlíčky slepujeme po dvou oblíbeným krémem