Prémiový obsah
★★★★
4.8K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do 2.dne odpočinout. Pak znovu popracujene. Těsto
Z těsta vytvarujeme asi 6 cm dlouhé rohlíčky, které Cukrářským sáčkem nastříkáme krém na rohlíčky.
strouhankou, důkladně propracujeme a tvarujeme malé rohlíčky Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
Na vál prosejeme mouku i moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, ořechy, vejce a zpracujeme těsto, které
Upečené ořechové rohlíčky necháme vychladnout. Slepované ořechové rohlíčky změknou po naplnění za
Každý z nich potřeme ořechovou náplní a zamotáme. Rohlíčky přesuneme na plech s pečicím papírem a potřeme
vzniklých osmin dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém
Ořechovou náplň dáme na širší stranu trojúhelníku a Okraje rohlíčku stiskneme pevně mezi prsty, aby se
Rohlíčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme Hotové rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Upečené rohlíčky vyklepneme z formičky a necháme vychladnout Konce rohlíčků namáčíme v čokoládě případně přizdobujeme