217 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
základnu) dáme náplň přehneme boční cípy a stočíme do rohlíčku Necháme vychladnout a bohatě posypeme moučkovým cukrem
V míse smícháme ořechy, cukr, vejce, žloutek a strouhanku Poté smícháme s vyšlehaným máslem a cukrem.
šťávou ušleháme v parní lázni a postupně přidáváme cukr Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
15 - 20 trojúhelníčků, které celé potřeme vrstvou ořechové Hotové posypeme moučkovým cukrem.
V hrnci si rozpustíme cukr se dvěma lžícemi vody. Cukr nesmí zkaramelizovat, jen jej rozpustíme.
Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr Můžete je posypat moučkovým cukrem.
Každý z nich potřeme ořechovou náplní a zamotáme. Rohlíčky přesuneme na plech s pečicím papírem a potřeme
přidáme do něj prosáté kakao, vmícháme mleté ořechy a cukr cukru s vanilkou.
Na vál vysypeme mouku, ořechy, cukr a jedlou sodu. Konce rohlíčků namáčíme v čokoládě případně přizdobujeme
, vanilkovým cukrem a bílkem. Hotové rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, změklé máslo Ořechovou náplň dáme na širší stranu trojúhelníku a