188 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
V míse smícháme ořechy, cukr, vejce, žloutek a strouhanku Poté smícháme s vyšlehaným máslem a cukrem.
15 - 20 trojúhelníčků, které celé potřeme vrstvou ořechové Hotové posypeme moučkovým cukrem.
šťávou ušleháme v parní lázni a postupně přidáváme cukr Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
základnu) dáme náplň přehneme boční cípy a stočíme do rohlíčku Necháme vychladnout a bohatě posypeme moučkovým cukrem
V hrnci si rozpustíme cukr se dvěma lžícemi vody. Cukr nesmí zkaramelizovat, jen jej rozpustíme.
Každý z nich potřeme ořechovou náplní a zamotáme. Rohlíčky přesuneme na plech s pečicím papírem a potřeme
přidáme do něj prosáté kakao, vmícháme mleté ořechy a cukr cukru s vanilkou.
Na vál vysypeme mouku, ořechy, cukr a jedlou sodu. Konce rohlíčků namáčíme v čokoládě případně přizdobujeme
, vanilkovým cukrem a bílkem. Hotové rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, změklé máslo Ořechovou náplň dáme na širší stranu trojúhelníku a
Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem, jogurtem Poté každý rohlíček zavineme a dáme na plech vyložený