Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přidáme vejce, med a vytvoříme hladké těsto. Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
V horkém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
Na vále smícháme mouku s cukrem, medem, vejcem, sodou Nakonec zapracujeme najemno nastrouhanou citronovou kůru
Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce, společně rozvaříme Perníčky položíme na plech vyložený pečicím papírem
Perníčky přesuneme na plech s pečicím papírem a pečeme
Mouku prosejme do mísy a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme
Z mouky, másla, mléka, cukru, žloutku, medu, koření Hotové perníčky necháme vychladnout a poté zdobíme