Prémiový obsah
★★★
871 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
V horkém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme Hotové perníčky necháme odležet cca 14 dní.
Přidáme vejce, med a vytvoříme hladké těsto. Po upečení necháme perníčky vychladnout a uložíme je
Na vále smícháme mouku s cukrem, medem, vejcem, sodou Nakonec zapracujeme najemno nastrouhanou citronovou kůru
Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce, společně rozvaříme Perníčky položíme na plech vyložený pečicím papírem
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
Z mouky, másla, mléka, cukru, žloutku, medu, koření Hotové perníčky necháme vychladnout a poté zdobíme
Mouku prosejme do mísy a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce Perníčky necháme alespoň 4-5 dnu uležet.