Prémiový obsah
★★★★
8K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
recept je z kuchařky po prababičce
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Upečené tlapky vyklepneme z formiček a ještě teplé
Formičky na medvědí tlapky vymažeme máslem, vtlačíme Hotové medvědí tlapky necháme mírně vychladnout a pak
Listové těsto postupně rozválíme na lehce pomoučněním válu a vykrájíme z něj kousky ve tvaru chodidel
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme ji vychladnout. Rozehřejeme troubu na 220 °C,
Všetko spracujeme na jednoliatu masu a v chladničke necháme pol hodinu stuhnúť. Potom odoberáme kúsky
Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme odpočinout v ledničce, stačí jen 1 hod - doba může být delší
Ihned po vyndání z trouby obalíme medvědí tlapky v Medvědí tlapky podáváme nejlépe uleželé, krásně změknou
Ze surovin vypracujeme na pomoučněném vále hladké těsto, které necháme odležet v chladu alespoň jednu
Odvážíme si kvalitní hladkou mouku, přidáme cukr a máslo nakrájené na kousky. Oříšky lze namlet nebo