Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Kosti povaříme půl hodiny, poté přidáme maso, cibuli na půlky osmaženou na másle, zeleninu, koření a
Mléko svaříme s cukrem. Přidáme mleté ořechy a necháme přejít varem. Po vychladnutí přidáme piškotovou
Maso si naškrábeme nožem, dáme do misky, přidáme žloutek, kůru, hořčici. Dle chuti potom přidáme worcester
víno a vypracujeme tužší hmotu, z ní tvarujeme menší špičky vodní lázni rozpustíme nalámanou hořkou čokoládu, špičky
Příprava těsta: Mouku smícháme s cukrem a máslem, poté přidáme ořechy a zbytek surovin. Vypracujeme hladké
Do této hmoty dáme kuřecí špičky a pořádně promícháme Druhý den dáme špičky i se směsí doprostřed plechu
Příprava brambor: Troubu rozpálíme na 220 °C, brambory omyjeme, nakrájíme na kolečka, vyrovnáme do pekáče
uděláme pusinku z likérového krému a protáhneme jí špičku Hotové špičky dáme do lednice vychladit (možno i do
Hmota na špičky: 500 g změklého 100% tuku a 300 g Na piškoty se hodí malá špička.
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté