Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Nejprve si utřeme máslo s cukry, poté přidáme nasekané ořechy, med, kůru s pomeranče, žloutek a skořici
Na ořechovou směs rozpustíme máslo, přimícháme med, Teplou ořechovou směs natřeme na těsto s marmeládou
Do mixovací nádoby dejte mléko, máslo, cukr a droždí a zahřejte 2 min./37°C/rychlost 2 (2 min./40°C/rychlost
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cukr, žloutky a Heru šleháme do hladka, pak přidáme jemně mleté ořechy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr a na závěr už jen ručně vmícháme
Smícháme v míse mouku s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho
Ze 7 bílků ušleháme sníh nad parou, cukr postupně přidáváme při šlehání. Naplníme cukrářský sáček sněhem
Ořechy nasekáme v mixéru najemno. Kokosový tuk rozehřejeme. V misce smícháme ořechy, sirup a kokosový
Dortovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Nejdříve smícháme sypké
Připravíme si kvásek z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a mouky. Necháme vzejít a mezitím si smícháme