111 čtenářů
1 h
paninenickova
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které
Potřeme marmeládou a ořechovou směsí, pečeme dozlatova Ořechová směs: rozpustíme máslo, přidáme med, cukr
Cukroví upečeme při 180 °C asi 5-6 minut minut.
Z bílků s špetky soli ušleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem, moukou,
Tuk rozdrobíme s moukou, přidáme droždí rozmíchané s cukrem a vlažným mlékem, vejce, sůl a vypracujeme
Žloutky šleháme s polovinou cukru, přidáme 3 lžíce vařící voda a šleháme do zhoustnutí. Do sněhu si vysypeme
V míse smícháme všechny uvedené suroviny a těsto vyválíme. Vykrojíme kolečka nebo jiné tvary a upečeme
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr a na závěr už jen ručně vmícháme
Ze surovin (tuk změklý) smícháme těsto a necháme chvilku odpočinout. Meztím uděláme náplň: Mléko zahřejeme
Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a rumu vypracujeme těsto a dáme asi na dvě hodiny do chladna