Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
50 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
V míse smíchame sypké ingredience na těsto. Přidáme máslo, cukr, vejce, rum a špetku kůry z citronu.
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a dáme do folie a necháme uležet v lednici. Poté z
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté rozválíme a vykrajujeme
Z bílků s špetky soli ušleháme tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem, moukou,
Tuk rozdrobíme s moukou, přidáme droždí rozmíchané s cukrem a vlažným mlékem, vejce, sůl a vypracujeme
V míse smícháme všechny uvedené suroviny a těsto vyválíme. Vykrojíme kolečka nebo jiné tvary a upečeme
Smícháme cukry s moukou a přidáme máslo pokojové teploty. Poté přidáme ořechy, kypřící prášek a vejce
Do mouky přidáme kakao a důkladně rozmícháme. Dále přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, namleté
Mouku prosijeme na vál, přidáme změklé kousky másla, cukr a rum. Vypracujeme těsto, které dáme na půl
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme do ledničky aspoň na hodinu