Prémiový obsah
★★★
2.9K čtenářů
50 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z mouky, másla, cukru, koření, uvařených žloutků a vejce vypracujeme těsto, které rozválíme na asi 5
V míse smíchame sypké ingredience na těsto. Přidáme máslo, cukr, vejce, rum a špetku kůry z citronu.
Žloutky šleháme s polovinou cukru, přidáme 3 lžíce vařící voda a šleháme do zhoustnutí. Do sněhu si vysypeme
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a dáme do folie a necháme uležet v lednici. Poté z
Mléko a cukr přivedeme k varu, přidáme ořechy a povaříme asi 2 minuty. Nádivku zahustíme pomletými piškoty
Žloutky s cukrem a lžící vařící vody vyšleháme nad párou do husté pěny. Pak opatrně zamícháme mouku s
Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem, jogurtem a herou. Vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme
Nepečená srdíčka: ze všech surovin vypracujeme hmotu, vyválíme na plát a vykrajujeme srdíčka. Pečená
Ořechy smícháme s cukry a kůrou. Poté vmícháme žloutky a vytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hned děláme
Do mouky přidáme kakao a důkladně rozmícháme. Dále přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, namleté