Prémiový obsah
★★★★
4.1K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Nejprve si utřeme máslo s cukry, poté přidáme nasekané ořechy, med, kůru s pomeranče, žloutek a skořici
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté rozválíme a vykrajujeme
Žloutky šleháme s polovinou cukru, přidáme 3 lžíce vařící voda a šleháme do zhoustnutí. Do sněhu si vysypeme
V míse smíchame sypké ingredience na těsto. Přidáme máslo, cukr, vejce, rum a špetku kůry z citronu.
Do mísy dáme mouku, kakao, cukr, máslo a žloutek. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme
Máslo necháme změknout, nakrájíme, přidáme cukr, dřeň z lusku a vyšleháme, pak přidáme kůru a šťávu z
Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v chladu
Na vál si připravíme mouku, přidáme cukr, kakao, nastrouhané ořechy, máslo, vejce a citronvou šťávu.
Vypracujeme suroviny na hladké těsto a zabalíme do folie a necháme přes noc odležet. Druhý den rozválíme
Ze surovin vypracujeme těsto, které po odpočinutí v chladu rozválíme cca na 0,5 cm plát. Vykrajujeme
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na tužší směs. Naplníme ji plechové formičky a upečeme v troubě