Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
těsto, které plníme do formiček na ořechy. Naplněné ořechy necháme odležet v chladu.
Toastový chléb nakrájíme na kostky a spolu s ořechy Promícháme chléb s ořechy, nasekanou nať a žloutky,
cukrem, přidáme nastrouhaný tuk, žloutky a mleté ořechy Formičky ořechů poprášíme moukou a do dvou třetin naplníme
Z ořechů, cukru, rozinek a rumu vypracujeme směs, kterou Ozdobíme půlkou ořechů.
Mouku smícháme s kypřícím práškem i mletými vlašskými ořechy Pak vmícháme směs mouky a ořechů a nakonec nastrouhaná
Poté nasypeme vlašské ořechy a promícháme. Ořechy ztuhnou téměř ihned.